woensdag 22 maart 2023

Woensdag 22 maart

 DAG 3

De dag begon vandaag met ochtendgymnastiek, de toon van de dag was meteen gezet. Op de muziek van Snollebolleke gingen we polonaisegewijs naar het ontbijt. 

Vanmorgen gingen we met de fiets naar Nieuwpoort. We mochten daar aan bord stappen van een boot 'The SeaStar' voor een rondvaart in de haven van Nieuwpoort, tot aan de Ijzermonding.

Nadien fietsten we verder naar de schildpad van Fabre 'Searching for Utopia'. Sommigen dachten dat het kunstwerk uit echt goud bestond en waren erg onder de indruk.

De ruiters van de tachtigjarige oorlog stonden te wachten op de kinderen van Heikant. De standbeelden staan met hun poten in het water bij vloed. Daarna was het op een drafje naar Ter Helme.

We konden ons verwarmen aan een kommetje warme tomatensoep (jammer genoeg zonder balletjes) en daarna kregen we een lekker bordje macaroni voorgeschoteld.

De juffen vonden het tijd om eens een echte 'platte rust' in te lassen. Eventjes in stilte in bed, een boekje lezen, een tekening maken, voor sommige kindjes was dit een ware deugd. Anderen hadden nog te veel energie en konden niet wachten om te gaan zwemmen.

Een zalige regenbui begeleidde ons naar het Nieuwpoortse zwembad. Op het survivalparcours in het zwembad konden ze hun energie allemaal kwijt. Het veroveren van het luchtkussen tegen de andere kinderen van het zwembad was een ware opdracht. Heikant aan de macht. Op de springplank werden backflips geoefend en buikplonzen waren er ook bij. De waterglijbaan kon de toevoer van kandidaten niet meer slikken. Veel doorzettingsvermogen en veel blije gezichtjes bij het lukken van de trucs. Het was een prachtige vertoning.

Wegens het teveel aan verbruikte suikers verliep het fietstochtje iets trager als gewoonlijk. Het was vandaag onze laatste fietstocht, dat vonden de meeste niet zo erg.

Het duinenspel stond nog op het programma als avondspel. Al jaren een topper en nu ook weer de meest geslaagde activiteit. Met hun zaklamp in de aanslag mochten ze de juffen gaan zoeken in de duinen. Maar daarna was het licht echt uit bij de meeste kinderen. Ze vielen als een blok in slaap.

SLAAPWEL

https://photos.app.goo.gl/XPuA5ZsXjYQwCpoC7






Geen opmerkingen:

Een reactie posten