dinsdag 21 maart 2023

Dinsdag 21 maart

 

DAG 2

De eerste nacht is vlot verlopen. Iedereen is flink in slaap gevallen. Er waren wel enkele vroege vogels die helemaal klaar waren om de nieuwe dag te ontdekken.

Uitgehongerd vlogen we op het eerste ontbijtbuffet en met gevulde maagjes maakten we ons lunchpakket klaar. We maakten ons klaar om er een hele dag op uit te trekken. In 2 groepen vertrokken we met de fiets. Groep 1 startte de dag bij de blindengeleidehonden en groep 2 begon bij de survival van het Duinenhuis. Na de middag was er een wissel. We hebben veel bijgeleerd over hoe blindengeleidehonden worden opgeleid. En we zagen een hondje in opleiding het parcours afleggen. Ook juf Katleen legde het parcours blind af. 

In de duinen werd onze kennis van het kompas getest. Voor sommigen was het Noorden ver te zoeken. Anderen hebben deze opdracht dan weer piekfijn uitgevoerd. Maar het leukste was natuurlijk om deze hoge duinen te beklimmen en er ook weer af te rollen. Met onze schoenen alweer gevuld met zand was het tijd om terug te keren naar Ter Helme. De speeltuin blijft een succes en ook de hoge duin naast ons verblijf werd beklommen en ontdekt. Daarna was er de kans om te douchen en werd het meeste zand al van ons afgespoeld.

Om 18.00 uur was het buffet opnieuw geopend. Deze keer stonden er balletjes in tomatensaus op het programma en er werd weer ongelooflijk veel gegeten. Een donut als dessertje kon er bij iedereen nog net bij. 

Als avondactiviteit maakten we het gezellig om samen met de klas een aandenken te knutselen. Een kadertje met onze zelf gevonden schelpen. Daar komt later een leuke groepsfoto in! 

De kindjes genieten met volle teugen. Mama's en papa's worden zeker wel gemist, maar wij hebben hier juffenknuffels in overvloed.

Foto's kunnen jullie hier bekijken;

https://photos.app.goo.gl/3qamVtaQx1s3CcRz6

Groetjes,

De juffen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten