donderdag 23 maart 2023

Donderdag 23 maart

 

DAG 4

Op de voorlaatste dag van de zeeklassen kregen we bezoek van mevrouw Bernadette. 

We bezochten vandaag het vogelopvangcentrum van Oostende. Hier zagen we hoe de zieke vogels en gewonde dieren werden verzorgd. Na het vogelopvangcentrum trokken we richting Atlantikwall Raversyde. We bezochten hier bunkers die door de Duitsers werden bezet in de Tweede Wereldoorlog. We leerden wat meer over de kanonnen, de slaapplekken en het leven van de Duitse soldaten.

Na een voormiddag in Oostende vertrokken we terug naar Ter Helme. Hier konden de kinderen hun energie nog eens kwijt op de speeltuin. Enkelen onder hen beklommen de grote duin achter het verblijf om de bunker daarachter eens te gaan inspecteren.

Na wat te spelen, gingen we allemaal samen met de schoppen naar het strand. Zandkastelen bouwen! De kinderen gingen creatief aan de slag met het zand en verzonnen fantasierijke verhalen die bij hun kastelen hoorden. We werden ook getrakteerd op een lekker ijsje door de ouderraad dat op het strand werd gebracht door mevrouw Bernadette. 

Na al het bouwen en het lekkere ijsje vertrokken we opnieuw richting Ter Helme. We fristen ons even op voor het avondeten. Iets waar de kinderen al lang naar uitkeken: vol au vent met frietjes! 

We kregen ook de talenten van de kinderen te zien op het vrij podium. Er werd gedanst, gezongen, gevoetbald en gegoocheld. We sloten het vrij podium af met een fuif samen met een klein hapje en een drankje. 

Moe van deze voorlaatste dag, kropen we voldaan in ons bed, klaar voor de laatste dag! 

Slaapwel!


https://photos.app.goo.gl/pQEo87wLc8k7JRPh6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten