maandag 20 maart 2023

Maandag 20 maart

Na lang aftellen was het vanmorgen eindelijk zover! Voor onze kinderen hun eerste zeeklassen én voor basisschool Zele-Heikant al de 10e editie. Enkele traantjes, maar vooral veel enthousiast gezwaai vanmorgen bij vertrek. We hebben er lang naar uit gekeken en hebben er dan ook veel zin in.

De busrit verliep heel vlot en om 10 uur kwamen we al aan bij Fort Napoleon. We mochten onmiddellijk op verkenning in het Fort en dolen door 'De waanzinnige boomhut'. De echte boomhutfans konden hun hart ophalen en zelfs spelen in een echte boomhut.

Daarna stapten we terug op de bus richting Oostduinkerke en gingen we eerst richting zee. De zeelucht opsnuiven, spelen in de duinen en schelpjes rapen om morgen mee te knutselen. We hebben ook heel wat krabbetjes gevonden en zeesterren, een ware ontdekking voor velen. Met onze schoenen gevuld met zand konden we eindelijk ons verblijf gaan ontdekking.

We gingen op ontdekking op de speeltuin en kregen een rondleiding op het domein. Daarna mochten we eindelijk onze kamer ontdekken. Voor sommigen was een bed opmaken een hele belevenis. Anderen waren dan weer heel netjes om alles in de kastjes op te plooien. Heel benieuwd naar de mooiste en slordigste kamer van morgen.

In de avond kregen we een eerste toneeltje te zien van nonkel Sus en tante Germaine. We schreven onze kaartjes en we speelden nog spelletjes. Maar iedereen was al goed moe van de gezonde zeelucht en onze eerste dag aan zee. Iedereen ging flink slapen en de kamers waren heel snel stil.

Slaapwel en tot morgen!

Foto's van jullie schatjes kan je hier bekijken:

https://photos.app.goo.gl/KB7KLf8zWWvrYSup9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten